Składniki
- opakowanie mrożonego szpinaku (ok. 350 g)
- 2 jajka
- czosnek (3 ząbki w zależności od intensywności zapachu i smaku)
- serek naturalny (tu ricotta) lub majonez
- łosoś wędzony
Rozmrozić szpinak, odcisnąć wodę. Dodać 2 żółtka, czosnek, sól i pieprz. Ubić białka, następnie połączyć z masą szpinakową, delikatnie mieszając. Całość wylewamy na wcześniej przygotowaną blachę, wyłozoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 15 do 20 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto szpinakowe będzie zimne smarujemy serkiem i układamy plastry łososia. Ciasto zwijamy w rulon i kroimy na plastry. Przepis rewelacyjny na Święta (także wielkanocne:)
![]() |
rolada ze szpinakiem |
![]() |
przekąska z łososiem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz