wtorek, 2 sierpnia 2016

Tagliatelle z borowikami

Uwielbiam włoskie wariacje makaronów - dziś"król borowik prawdziwy" - funghi porcini

makaron z grzybami
makaron z borowikami


Składniki: makaron tagliatelle
mrożone lub suszone borowiki
sól, śmietanka do smaku
oliwa z oliwek
pietruszka
ząbek czosnku

Sposób wykonania:
makaron gotujemy w osolonej wodzie
na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, ząbek czosnku (ja zawsze kroję w plasterki)
dodajemy grzyby (jesli mrozone, to oczywiście wcześniej zalewamy wodą aby rozmrozić, jeśli suszone to zalewamy wrzątkiem aby zmiękły)
smażymy krótko
dodajemy sól, pieprz wg uznania, śmietankę kremówkę, mieszamy sos z makaronem, posypujemy pietruszką



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz