czwartek, 19 maja 2016

Pomidory z grilla z serem

przepisy na grill
pomidory z grilla

Składniki:
  • pomidory - 4 sztuki
  • chudy biały ser - 10 dekagramów
  • orzeszki pinii - 5 dekagramów
  • posiekane świeże zioła - 2 łyżki
  • Majonez - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
  1. Umyj i osusz pomidory, a następnie skrój je w średniej grubości plastry.
  2. Na suchej i rozgrzanej patelni upraż orzeszki pinii.
  3. Wymieszaj z ketchup z majonezem, dodaj 2 ząbki czosnku - sos czosnkowy
  4. Przygotuj kawałek folii aluminiowej. Ułóż na nim na przemian pokrojony w plastry ser i pomidory.
  5. Całość posyp orzeszkami pinii oraz ziołami. Tak przygotowane pomidory polej oliwą z oliwek, a następnie zawiń w folię. Na rozgrzanym grillu piecz je przez kilkanaście minut i podaj z sosem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz