wtorek, 17 listopada 2015

Pełnoziarniste kokardki z krewetkami i fasolką szparagową

Bardzo fajne danie np na zabawę andrzejkową. Uwaga! Włosi nie uznają parmezanu do owoców morza, tak jak i cappuccino np do pizzy, co jest bardzo popularne w Polsce:)  
makaron kokardki
makaron z krewetkami

Składniki:


  • 400 g Makaronu (np Lubella pełne ziarno kokardki)
  • 400 g krewetek
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 200 ml śmietanki 36%
  • Szczypiorek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 małe cebule
  • Sól, pieprz
  • Olej
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Czosnek i cebule siekamy drobno i przesmażamy na oliwie. Dodajemy krewetki.. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Następnie dodajemy makaron i śmietankę. Całość mieszamy i posypujemy siekanym szczypiorkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz